Kom med til LIVE fødselsdagssalg - masser af fede tilbud op til 50% rabat - LÆS MERE HER

Hvad er GOTS?

Global Organic Textile StandardHer hos Børnenes Kartel ønsker vi at sætte større fokus på sunde og rene legesager til børn. Vi ønsker også, at det skal være nemmere og mere overskueligt for alle forældre at finde de rette informationer omkring de forskellige mærkninger og certifikater, der bruges til at markere legetøjet og dets produktionsforhold og oprindelse. Herunder kan du læse nærmere om GOTS certifikatet og få helt styr på, hvad det betyder, når et stykke legetøj her på webshoppen er GOTS-mærket.

GOTS - Et globalt mærke for økologisk producerede tekstiler

GOTS står for Global Organic Textile Standard. Certifikatet blev oprettet i 2006, idet man ønskede en verdensomspændende og let genkendelig mærkning af økologiske tekstiler. Tekstiler, der er GOTS-mærkede, er blevet produceret under økologiske forhold lige fra produktionen af den rene råvare såsom bomuld eller uld, til man står med det færdige produkt i hænderne. Det færdige produkt kunne for eksempel være et stykke legetøj til børn eller en ammepude.

”..økologiske legesager og tekstiler til børn

Her hos Børnenes Kartel oplever vi, at rigtigt mange forældre netop efterspørger økologiske legesager og tekstiler til deres børn, fordi man med disse varer er mere sikker på, at de ikke indeholder skadelig eller unødig kemi, der kan være til gene for barnet. I løbet af de senere år er der desuden kommet større bevågenhed omkring de miljømæssige indgreb i naturen og konsekvenserne heraf, som produktionsforholdene har. Derfor er det godt med et mærke som GOTS, der tydeligt angiver, at den pågældende vare er økologisk og dermed produceret under bæredygtige forhold.

Hvad kræver en GOTS-mærkning?

GOTS blev oprettet af fire forskellige organisationer, der sammen har fastsat nogle skrappe krav, som den pågældende vare skal leve op til, før den kan gøre sig fortjent til det prestigefyldte miljømærke.

For det første skal produktet eller legetøjet bestå af min. 70 procent økologiske, naturlige fibre. Måske undrer det, at tallet ikke er 100 procent, men det er blevet vurderet som værende næsten umuligt at producere en vare, der består af 100 procent økologiske fibre inden for moderne produktionsforhold og -standarder. 70 procent er dog meget højt og vidner om, at man med GOTS får sundt og naturligt legetøj til sit barn.

Dernæst skal min. 95 procent af produktet bestå af naturlige fibre. Det er med til at sikre et mere organisk produkt, der er produceret under bæredygtige forhold uden unødig brug af kemi og plastik.

”Det er ikke bare produktionen af råvarerne,
der skal være økologisk og bæredygtig 

Det er ikke bare produktionen af råvarerne til produktet, der skal være økologisk og bæredygtig. Spindingen, strikningen, vævningen, farvningen og fremstillingen skal også foregå under rene og sunde forhold for at sikre, at det færdige resultat lever op til GOTS’ strenge standarder.

Med GOTS-mærket legetøj eller tøj kan du føle dig mere tryg som forældre

Mærker og certifikater såsom GOTS gør det nemmere for dig som forældre at vide, hvad du bør købe til dine børn, og hvad du bør styre udenom. Er et stykke tøj eller legetøj GOTS-certificeret, kan du med god samvittighed købe det og give det til dit barn. Du sikrer både, at barnet ikke udsættes for unødig kemi, men du er samtidig også med til at støtte op om mere bæredygtige og miljømæssigt samvittighedsfulde produktionsforhold. Det er i sidste ende vores børn, der skal leve videre i den natur og det samfund, vi efterlader dem. Så at købe GOTS-certificerede varer er både en kort- og langsigtet investering i dit barns fremtid.

Der er masser af GOTS-certificeret legetøj at finde her hos Børnenes Kartel

Eftersom vi gerne vil tage del i en grønnere fremtid for vores børn her hos Børnenes Kartel, er der selvfølgeligt indtil flere af vore legesager, der er mærket med GOTS-certifikatet. Det gælder blandt andet det danske brand Filibabba, der laver interiør til børn. I sortimentet fra Filibabba her på webshoppen kan du blandt andet vælge mellem lækre tæpper og tekstiler, der med GOTS-certificeringen garanteret er lavet af økologiske og ikke-kemiske materialer.

Udvalgte Filibaba produkter:


Det samme gælder et brand som Cam Cam, der også er et dansk produceret mærke. Cam Cam laver de skønneste, økologiske puslepuder, ammepuder, sengetøj, tasker, rangler og uroer af stof til de helt små børn. Specielt når det gælder produkter til de allermindste er det lækkert, at man takket være GOTS-mærkningen kan vide sig sikker på, at der er tale om et rent og økologisk produkt, der ikke generer eller irriterer den fine babyhud.

 

Udvalgte Cam Cam produkter:

 

 

Takket være de GOTS-certificerede produkter her hos Børnenes Kartel, kan du shoppe ting og legesager til dit barn med god samvittighed. Det er skønt at se, at så mange danske virksomheder har vundet det flotte miljømærke.

 


 

GAVEINDPAKNING
Vi pakker ind i unikt papir
14 DAGES RETURRET
Du kan altid returnere din vare
UNIKT SORTIMENT
+10.000 varer på lager
KUNDESERVICE
Ring, skriv eller besøg vores butikker