• Gaveindpakning i unikt papir
 • Gratis fragt over 499 kr. til pakkeshop
 • Dag til dag levering
 • Forårsudsalg

Kay Bojesen

En af Danmarks mest kendte og elskede kunsthåndværker er Kay Bojesen. Langt de fleste kender og elsker den kære abe med de lange arme, den standhaftige livgardist eller den nysgerrige gravhund, som Kay Bojesen skabte blandt mange andre elskede træfigurer. Kay Bojesens designs lever videre og er et smukt og finurligt indslag både på børneværelse og i den moderne indretning. Find også skønt babysengetøj, service og andet babyudstyr med Kay Bojesens skønne designs. 

20 produkter

Filtre
 • Alder
 • Lagerstatus
 • Mærke
 • Pris
  kr.
  kr.

Kay Bojesen gav træet liv

Kay Bojesen var en af 1900-tallets mest produktive danske kunsthåndværkere, der i sit liv fra 1886 til 1958 skabte mere end 2.000 stykker kunsthåndværk. Kay Bojesen kunne om nogen puste liv i træet, så hans fine træfigurer blev besjælet med både med charme, humor og masser af personlighed. Han var inspireret af funktionalismen, så produkterne skulle være solide og enkle, men også inspirere til leg og fantasi. Designet skulle være rundt og blødt, så det føles godt i hånden. På den måde tænkte Kay Bojesen netop på barnet som det første: Hvad kan barnet lide at lege med og røre ved. Designet af figurerne tog afsæt i barnets eget univers – ikke som tro kopier af naturens dyr, men som finurlige, sjove og søde fortolkninger.

 

Kay Bojesen tilstræbte et venligt design, hvor linjerne skulle smile. De smilende runde former finder du derfor overalt i Bojesens designs – se bare på abens glade gavtyvesmil Hvis du kigger godt efter, kan du også opdage, at langt de fleste af Kay Bojesens træfigurer er bygget op af samme smilende runde grundfigur – to sammensatte kugler. Denne bløde organiske form danner kroppen hos både bjørnen, elefanten og aben. På den måde skabte Kay Bojesen en smuk og enkel stil, som altid vakte glædelig genkendelse.

Kay Bojesen – sølvsmed og gudsbenådet legetøjsudvikler

Historien om Kay Bojesen starter i 1886, hvor den lille Kay bliver født som søn af forlagsdirektør Ernst Bojesen og kunstner Valborg Rønsholdt. Om det er det kunstnerisk anlagte hjem, der giver Kay mod på at gå kunsthåndværkets vej, er uvist, men fakta er at Kay Bojesen i 1910 står færdigudlært som sølvsmed hos Georg Jensen i København. I årene derefter videreuddanner han sig flere steder i Tyskland og i Paris med flere fine udmærkelser.

 

I 1919 bliver Kay Bojesen gift med Erna og bliver far året efter til sønnen Otto. Tre år senere deltager han i en konkurrence om udvikling af legetøj og bliver præmieret for sit robuste legetøj i bøgetræ. Æren giver han sin lille søn med begrundelsen, at han er en lille håndfast fyr, der let kommer til at ødelægge sit legetøj - og derfor fortjener noget mere solidt og brugbart. Man kan sige, at Kay Bojesens grundidé her bliver skabt.

 

I 1932 åbner Kay Bojesen sin lille kælderbutik og værksted i Bredgade i København sammen med Erna. Her fremstiller og sælger han både sølvtøj og træservice - men også legetøj. Og nu begynder mange af Kay Bojesens kendte og elskede legetøjsdyr og -figurer at se dagens lys: gyngehesten, garderen, bjørnen, elefanten,  og ikke mindst den skønne ikoniske abe, vi alle kender og elsker.

Designarven

Kay Bojesen dør i 1958 og efterlader sig en kæmpe designarv, som i dag varetages af hans børnebørn. Danske Rosendahl Design Group har fået tildelt den fine ære at videreformidle designarven og har relanceret en lang række af Kay Bojesens originale og elskede designs. Flere af dem har oprindeligt kun været produceret i ganske få antal, f.eks. den smukke måge – men bliver nu genproduceret, så vi, vores børn og de kommende generationer fortsat kan nyde Kay Bojesens magiske univers af trælegetøj

En Kay Bojesen figur - den oplagte gaveidé til enhver lejlighed

De store milepæle i vores liv fejrer vi ofte med skønne fester med familie, venner - alle dem, vi holder af. Hvad er bedre end at forære en tidløs gave til festens hovedperson - en gave, der år efter år kan vedblive at sprede glæde og smil. Netop derfor anbefaler vi de klassiske og tidløse træfigurer fra Kay Bojesen til disse helt særlige livsbegivenheder - til det lille dåbsbarn, konfirmanden, studenten eller brudeparret – også dem af guld, sølv og kobber.

En gave, dåbsbarnet kan bringe med sig gennem livet.

En legetøjsfigur af træ fra Kay Bojesen er ikke blot et stykke legetøj, men en følgesvend igennem livet. Først på legetøjshylden, dernæst på dekorationshylden i det unge og voksne hjem, hvori minder opsamles og fortættes i den skønne træfigur. Du kan også vælge at forkæle dåbsbarnet med det smukke Kay Bojesen sengetøj, en barnevognskæde eller et lunt babytæppe. Uanset hvad du vælger, er du sikker på, at gaven vil blive taget godt imod.

Kay Bojesen hos Børnenes Kartel

Vi hos Børnenes Kartel er overordentlig stolte over at være blevet håndplukket som forhandler af Kay Bojesens vidunderlige produkter. Vi sætter en ære i at forhandle de smukke designs og bestræber os på at leve op til denne fantastiske danske designtradition ved at videreformidle historien og idéerne bag. Vælger du at forære et produkt fra Kay Bojesen i gave, sørger vi for at pakke det smukt ind i vores eget kraftige gavepapir og dekorere pakken med en fin sløjfe i matchende farve. Vi ved nemlig at en smuk indpakning fuldender en dejlig gave. Er du i tvivl om, hvilken Kay Bojesen figur eller sengetøj, du skal vælge, står vi altid parate til at vejlede dig – både i vores fysiske butikker og her på webshoppen.

Pas godt på din Kay Bojesen figur

Husk på, at træ er et levende materiale, og at lysets og luftens påvirkning med tiden kan ændre træets udtryk og farve. Vi synes, det er en del af charmen og gør din træfigur helt unik. Med hvert eneste Kay Bojesen produkt får du i æsken en lille vejledning i, hvordan du plejer og passe godt på din figur.