• Gaveindpakning i unikt papir
 • Gratis fragt over 499 kr. til pakkeshop
 • Dag til dag levering
 • Forårsudsalg

Drager

Uanset alder er der noget nærmest tryllebindende ved at flyve en drage. Har I også lyst til at kaste jer ud i drageflyvning? Her hos Børnenes Kartel kan I finde et farverigt udvalg af 1-linede drager til børn. Drager med én line er det helt rigtig valg til børn. Hos børn er lykken ofte sikret af en børnedrage med et flot motiv. Derfor kan du finde både flagermus, sommerfugle, en hest, en haj og drager med geometriske mønstre

3 produkter

Filtre
 • Alder
 • Lagerstatus
 • Mærke
 • Pris
  kr.
  kr.

Farverigt udvalg af børnedrager

Tag dit barn med ud i den friske vind og se jeres smukke drage danse på himlen. Voksne og børn i alle aldre elsker at flyve med drage. Der er noget nærmest fortryllende ved at se dragen bevæge sig i flydende bevægelser hen over himlen. Og så er det en sjov og udfordrende – faktisk meget lærerig – kunst at få dragen til at stige til vejrs – og blive deroppe.

For børn handler en stor del af succesen om at se en drage med et sjovt, sejt eller smukt motiv svæve op og pryde himlen.

Hos Børnenes Kartel har vi derfor sammensat et fantastisk smukt udvalg af drager til at flyve med, som har motiver og mønstre i alle mulige farver. Vores udvalg af drager kommer fra de to kendte brands Djeco og HQ Kites.

Priserne på dragerne varierer, men ligger fra under 100 kr. for en lille drage til dyrere, store drager i høj kvalitet. Prislejet på dragerne hænger blandt andet sammen med størrelse og materialerne, som børnedragen er lavet af.

Herunder følger en lille quickguide til at komme i gang med drageflyvning sammen med dit barn.

1-linede drager til børn – den lille FAQ-guide

Hos børn, som skal til at flyve med drage for første gang, er det som regel nødvendigt at have en voksen med. Det er nok det vigtigste for at skabe en succesfuld start på at flyve med drager. Vi har samlet 4 FAQ og svar herunder, så du kan blive klogere på, hvordan I får den bedste og sjoveste start på drageflyvning.

Hvad er 1-linede drager?

En 1-linet drage har, som navnet beskriver, 1 line at gøre godt med. Det betyder, at der kun er én enkelt line for barnet – og dig – at holde styr på. Linen er viklet på et styrehåndtag, som gør dragen nem at håndtere. Det gør den simplere at flyve med, når man ikke skal styre to liner.

En 1-linet drage er desuden kendetegnet ved, at den har en hale, som er med til at stabilisere den. Mange producenter – inkl. Djeco og HQ Kites – leger med halens design, som kan give ekstra farvespræl eller mere skræmmeeffekt (læs videre).

Nogle gange er halen lavet som fine frynser, som på Djeco Kawaii eller 1-linet drage Eddy, luftballon.

På andre drager er halen prydet med sløjfer, som på HQ Kites’ klassiske drager Galaxy og Patchwork, der i øvrigt har betagende flotte geometriske mønster, der får én til at tænke på mosaikruder.

Så er der også de sjove drager, hvor halen er lavet som en del af dragens design. Her kan I fx tage et kig på den megaseje haj-drage fra HQ Kites. Det giver en overraskende skræmmende effekt, når hajen svæver op imod den blå himmel, der kommer til at virke som en hav-kulisse bag den farlige haj. Når hajen ikke svæver i skyerne, ser den rigtig smart ud på en væg på børneværelset.

Hvorfor er de gode til børn?

På drager til at flyve med til børn er der gjort rigtig meget ud af at give dragen et sjovt eller betagende smukt design. Det er nemlig den primære del af underholdningen for dit barn, som måske udbryder:

”Se, flagermusen flyver selv”.

Derfor føles det stadig som en succes, der skaber kæmpe begejstring hos barnet, hver gang det lykkes at få dragen i luften og blive deroppe. Med en 1-linet drage til børn er I sikret den allerbedste, succesfulde start. Børnedrager er næsten altid produceret med én line – og naturligvis den obligatoriske hale. Sådan er det, fordi drager med én line er meget lettere at styre.

Små børn kan sammen med en voksen se den sjove drage flyve op og svinge frem og tilbage i vinden. Med en 1-linet drage kan dit barn fra ca. 4-5-årsalderen faktisk også ret hurtigt lære at holde dragen selv og mestre den delikate kunst at fire på dragens line. De kan ofte lære at få dragen til vejrs fx sammen med en ven. At lege med drager til at flyve med er både fantastisk sjovt og meget lærerigt.

Hvad lærer børn af at flyve med drage?

Drageflyvning lærer børn en masse om naturens kræfter. Barnet får lov at opleve, hvordan aerodynamikken påvirker dragens segl og løfter drage til vejrs, samt hvordan vinden påvirker dragens bevægelser.

Når børn flyver med drage, træner de både:

 • Koordinationsevne
 • Iagttagelsesevne
 • Samarbejdsevne
 • Muskel-ledsansen
 • Lattermusklerne
 • Koncentration
 • Muskelstyrke
 • Rumlig forståelse

Jo, at mærke vindens trækkraft i dragens segl kan virkelig noget. Det er både sjov og fascinerende leg – samtidig med at dit barn træner mange vigtige kompetencer og får en masse frisk luft.

Hvor er det bedst at flyve?

Er du klar til, at I kaster jer ud i drageflyvning? Med en drage er I sikret mange timers sjov og nærvær. Find et sted, hvor vinden er svag til frisk. Det betyder konkret, at vindstyrken skal være mellem 2-5 (1,6 til 10,7 m/s).

Ved de vindstyrker flyver 1-linede drager bedst, hvilket betyder, at I oplever den bedste opdrift, samt at dragen er lettest at holde styr på. Gode steder at flyve med børnedrager kan være på stranden, på en mark, hjemme på villavejen – hvis vindretningen er gunstig – eller andre åbne steder, hvor der ikke er høje træer, som dragen kan sætte sig fast i. Det risikerer nemlig at rive hul i dragens segl.

Er du i tvivl om noget? Så er du velkommen til at kontakte vores venlige og legesyge kundeservice på telefon 97 21 54 66 eller på e-mail [email protected].