• Gaveindpakning i unikt papir
  • Gratis fragt over 499 kr. til pakkeshop
  • Dag til dag levering
CMS billede alt tekst

Inspiration

Guide til græskar udskæring

Mørket har sænket sig, det er aften i oktober, og børnene går udklædte som spøgelser, hekse, skeletter og monstre rundt fra dør til dør. Ved dørene bliver børnene mødt af lysende græskarhoveder, som mange steder er blevet en praktisk hentydning til, at her er beboerne med på halloween-løjerne og står klar med slikskålen, når der råbes ”Slik eller ballade”.

Vi giver dig her guide til at komme godt i gang med græskar udskæring til Halloween.​​​​​​​

Du skal bruge:

  • Græskar
  • Skabeloner
  • Knive, ske, nål – eller det samlede sæt med 5 redskaber inkl. skabeloner ​​​​​​​


Hent PDF guide
CMS billede alt tekst
CMS billede alt tekst

Overfør det valgte mønster til græskarret ved at lave små huller med en nål eller kør med et sporre-redskab i stedet for at tegne linjer

CMS billede alt tekst

Skær toppen af græskarret – det kan skæres lige over eller med takker

CMS billede alt tekst

Brug en ske til at få al indmaden ud. Det er meget vigtigt, der ikke sidder rester tilbage, da det så kan rådne og mindske holdbarheden.

CMS billede alt tekst

Brug kniv til at skære motivet ud

TIP!:

Pensl græskarret indvendigt og på skærefladerne med Atamon – dette forlænger holdbarheden

Billede alt tekst
CMS billede alt tekst

Til sidst er det bare med at få sat græskarret udenfor. Der kan laves en hel lille opstilling med flere græskar, evt i forskellige størrelser. Bland gerne stearinlys og andet ind mellem dine flotte græskar.


Hvis du er nervøs for at bruge levende lys, så giver LED-lys den samme, magiske effekt.

Lidt historie

Traditionen med lys til Halloween stammer fra Irland, hvor der blev tændt store bål, og man udskar majroer, der blev sat lys i for at hjælpe afdøde med at finde vej og samtidig holde de onde ånder væk. I 1800-tallet kom traditionen til USA, som i stedet for majroer brugte græskar. Det var en måde at mindes alle de døde. I dag er græskarrene mere flotte dekorationer, der lyser op i de mørke aftentimer. Hele familien kan lave udskårne græskar, for der er ingen regler om, hvordan de skal se ud. Jo mere øvet man er, jo mere kompliceret kan man lave sine udskæringer.

Billede alt tekst
CMS billede alt tekst
Billede alt tekst