Kom med til LIVE fødselsdagssalg - masser af fede tilbud op til 50% rabat - LÆS MERE HER

Sikkerhed i legetøj

Børns sikkerhed er et emne, vi tager meget seriøst her hos Børnenes Kartel. Vi gør os umage med at samarbejde med anerkendte og betroede producenter af produkter og legesager til børn for at kunne tilbyde jer forældre et godt udvalg af varer, I trygt kan give til jeres børn. Herunder har vi samlet en række informationer, der skal gøre det nemmere for jer at gennemskue sikkerheden i det legetøj, I køber til jeres børn. I finder blandt andet en tjekliste, I bør skrive jer bag øret og bruge, næste gang i shopper legesager til de mindste.

Gå altid efter CE-mærkede legesager

Djeco lægekuffert

Det første punkt på vores dagsorden med denne artikel er at gøre opmærksom på vigtigheden af CE-mærket. I har helt sikkert set mærket på flere af de legesager, I køber og giver til jeres børn, men hvad betyder mærket helt præcist?

Fra myndighedernes side af er der opstillet nogle sikkerhedsmæssige krav, når det kommer til legetøj og produkter til små børn. Ved at CE-mærke deres produkter viser producenterne, at de har overholdt disse regler og krav i deres produktion, og at legetøjet dermed er sikkert for børnene at lege med. Det er værd at bemærke, at mærket ikke er givet direkte af myndighederne. De tester ikke legesagerne. CE-mærket er derfor en indikator fra producenten selv, der siger noget om, at der er tale om et firma, der har styr på sine produktionsforhold, og som bestræber sig på at efterleve myndighedernes regler og krav. I bør derfor som sikkerhedsforanstaltning styre udenom legetøj, der ikke er CE-mærket, da I på den måde er sikker på at undgå eventuelle farer og risici.

”CE-mærket indikerer sikkert legetøj, til dine børn

CE-mærket indikerer, at legetøjet er lavet af en samvittighedsfuld producent. Det er et minimum, når det gælder sikkert legetøj, man som forældre køber til sine kære små.

Hos Børnenes Kartel har vi fokus på at forhandle legetøj og interiør til børn i den bedste kvalitet. Vi udvælger nøje vores sortiment, så vi kun tilbyder produkter til de små, vi selv kan stå inde for.

Andre gode mærker og advarselssymboler

Svanemærket er altid en god indikator for, at der er tale om allergivenligt og skånsomt legetøj til dit barn.

Det samme gælder EU-mærket Blomsten, der indikerer, at legetøjet ikke indeholder skadelig kemi såsom phtalater eller parfume.

varefakta

Et tredje mærke i samme kategori er Varefakta-mærket, der dog ikke stiller helt så skrappe krav som hverken Svanemærket eller EU-Blomsten. Mærket er dog en god indikator for, at der er tale om et kontrolleret produkt uden PVC.

 

Sådan undgår du bedst muligt farligt legetøj

Nedenfor har vi sammensat en overskuelig tjekliste, som du bør konferere med, inden du køber nyt legetøj til dit barn. Tjeklisten har vi sammensat ud fra et ønske om at gøre det nemt for dig at købe sikkert legetøj til dit barn. Legetøj, som er produceret under ordnede forhold, og som er alderssvarende og kompatibelt med dit barns evner.

  • Kig efter den anbefalede alder på produktet. Producenterne har gjort det nemt at finde legetøj, der er alderssvarende. De fleste legesager er mærket med et stempel, der angiver, hvilken aldersgruppe legetøjet passer til. Du må aldrig give små børn legesager, der er mærket med en højere aldersgruppe. Det betyder nemlig, at legetøjet indeholder løsdele eller komponenter, der kan være til fare for mindre børn. Legetøj, der henvender sig til børn under 3 år, er i EU underlagt skærpede krav, hvorfor det er særligt vigtigt at holde øje med, om et stykke legetøj er mærket med et symbol, der angiver, at det ikke er egnet til børn under 3 år (eller en anden aldersgrænse).
  • Hold øje med dit barn, når det leger. Det er ikke altid muligt at være over sit barn, men der er visse legesager, der bør holdes opsyn med, imens barnet leger. Det gælder blandt andet hobbyprodukter såsom lim og glitter, som der er fare for, at barnet putter i munden. Vær derfor ekstra opmærksom, når dit barn leger med denne type legesager og deltag eventuelt selv i legen for at være på den helt sikre side.
  • Vælg naturmaterialer, men vær også OBS på disse. Det er et kendt faktum, at legetøj af træ er at foretrække fremfor legetøj af plastik. Men det er ikke altid ensbetydende med, at for eksempel trælegetøj ikke også godt kan indeholde skadelig kemi. Legetøj af træ er ofte bemalet, og her er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken type maling der er anvendt hos producenten. Her hos Børnenes Kartel finder du dog ikke legesager, der indeholder skadelig kemi, da vi allerede har sorteret disse produkter fra vores varekatalog på dine vegne.
  • Vask og rengør legetøjet korrekt. Nogle materialer kan frigive giftige stoffer, når de rengøres eller vaskes. Det er derfor en god idé at gemme emballagen til legetøjet og altid følge fabrikantens vaskeinstruktioner nøje, når det er tid til at gøre legetøjet rent.
  • Produkter kan godt appellere til børn uden at være legetøj. Selvom en genstand ser super spændende ud og fanger barnets opmærksomhed ved for eksempel at afbilde en kendt tegneseriefigur, betyder det ikke, at der er tale om et stykke legetøj, som er sikkert at lege med. Sørg for, at dit barn holder sikker afstand til disse genstande og nøjes med at beundre dem uden rent faktisk at tage dem i brug. Det gælder især genstande, der skal tilsluttes en stikkontakt.
  • Anvender et produkt batterier, skal de være afsikret. Rigtigt mange moderne legesager kræver batterier, fordi de kan sige lyde, lyse, blinke og vibrere. Det er sjove legesager, der kan være til stor glæde for barnet, men batterier er farlige for børn, der gerne putter genstande i munden. Hvis legetøj kræver batterier, skal disse derfor kunne skrues forsvarligt fast og være umulige for barnet at komme ind til. Hvis der skal bruges værktøj for at komme ind til batterierne, er det en god indikator for, at legetøjet er sikkert for dit barn at anvende.
  • Emballagen skal fjernes grundigt. Der er en grund til, at mange fabrikanter markerer på emballagen, at det ikke er legetøj og derfor ikke må komme i hænderne på børn. Du skal altid sørge for, at emballagen er helt fjernet, før du giver dit barn det nye legetøj. De venter sikkert spændt på at tage de nye legesager i brug, men her er det vigtigt, at du tager dig god tid til at pakke legesagerne ordentligt ud først.

Børnenes Kartel byder på mange sikre mærker og legesager til de mindste

I vores store sortiment af legetøj til børn har vi allerede taget forbehold for de sikkerhedsmæssige tjekpunkter, vi har ridset op for jer herover. Vi har blandt andet nogle bestemte krav, vi stiller til de producenter og leverandører af legetøj, vi samarbejder med. Det legetøj, vi forhandler, lever op til alle de krav, der er fastsat inden for både dansk og europæisk lovgivning.

Franske Djeco er et stjerneeksempel

Et mærke, der er værd at fremhæve fra vores varekatalog her hos Børnenes Kartel, når det gælder sikkert legetøj til børn, er Djeco. Den franske producent af legetøj til børn er god til at tage ansvaret på deres skuldre og sørge for, at deres legesager også kan bruges af de helt små børn.

De har været foregangsmænd inden for sikring af alle former for legetøj samt dekorationer. Pyntegenstande såsom sprællefigurer fra Djeco kan sagtens komme i hænderne på de helt små, fordi de er udstyret med en sikkerhedsmekanisme bagpå, der sikrer, at der ikke er fare for, at barnet kommer galt af sted med genstanden.

Som forældre vil man altid føle trang til at beskytte sit barn mest muligt. Takket være guiden herover samt introduktionen til de forskellige mærker og faresymboler, er det forhåbentligt blevet lidt nemmere at navigere rundt blandt de mange legesager og tilbud til børn i alle aldre.

Udvalgte Djeco produkter:

 

GAVEINDPAKNING
Vi pakker ind i unikt papir
14 DAGES RETURRET
Du kan altid returnere din vare
UNIKT SORTIMENT
+10.000 varer på lager
KUNDESERVICE
Ring, skriv eller besøg vores butikker