• Gaveindpakning i unikt papir
 • Gratis fragt over 499 kr. til pakkeshop
 • Dag til dag levering

Modellervoks

Modellervoks er en hyggelig aktivitet for børn i alle aldre, og som de fleste børn elsker at lege med. Lad kreativiteten hos børnene udfolde sig, mens evnen til at genskabe eller forme nye figurer udvikler sig. Børnene kan hygge med at rulle, trille, forme og udstikke kager enten med realistisk udseende eller nogle, hvor fantasien har fået frit løb. Leg med modellervoks er en herlig måde at bruge sin kreativitet på, nærmest uden grænser - og børnene vil nyde at få lov at fordybe sig i skabelsen. 

48 produkter

Filtre
 • Alder
 • Lagerstatus
 • Mærke
 • Nyheder & Tilbud
 • Størrelse
 • Pris
  kr.
  kr.

Modellervoks sæt til alle aldersgrupper

De mindste børn vil desuden få en spændende sanseoplevelse, når de sidder med modellervoksen, hvor de kan mærke konsistensen og fornemme modellervoksens hårdhed/blødhed. Det fremmer fantasien og glæden for at skabe, og de små fingre får øvet finmotorikken. Mulighederne for leg med modellervoks er næsten uendeligt, og der er til rigtig mange timers leg.

Børnene kan eksperimentere med at blande farver: bland for eksempel gul og rød og se hvor meget, der skal blandes sammen, inden der kommer den ønskede farve frem. Modellervoksen er desuden et populært kreativt projekt i børnehaver og daginstitutioner, fordi det hjælper børn med at falde ned i tempo og samtidig sætter gang i flere funktioner, som er vigtige for den finmotoriske udvikling, kreativiteten og rumforståelsen. Det er en helt særlig evne at kunne forestille sig/se noget og så skabe det gennem fingrene til en 3D figur.

Det fremmer evnen til at fortolke de indtryk, barnet får gennem hverdagen. Børnene kan begynde at lege med modellervoks ret tidligt. Der kan selvfølgelig være forskel på, hvornår barnet fanger interessen for at sidde med den bløde masse, men allerede fra ca 1 år vil de første børn kunne sidde og rulle og trykke på modellervoksen.

Vi vil dog altid anbefale, at man sidder sammen med de mindste, når de leger med modellervoks, så de ikke putter det i munden. Vi giver dig et stort udvalg af det bedste modellervoks fra flere kvalitetsbrands og i et væld af farver, der giver barnet rig mulighed for at slippe fantasien løs. Endvidere finder du en masse forskellige former og legesæt, der kan kombineres på kryds og tværs.

Økologisk modellervoks & modellervoks uden kemi

Find blandt andet modellervoks fra danske Ailefo, der producerer økologisk modellervoks på Bornholm og med levnedsmiddelgodkendte råvarer. Ailefo laver de fineste træstempler, der kan bruges til at præge søde dyr og figurer ned i modellervoksen, hvilket vækker stor begejstring hos barnet.

Eller måske skal det være modellervoks fra SES Creative, der har en helt speciel serie til børn fra 1 år.

SES Creative modellervoksen til de mindste er ekstra blød og nem for de små fingre at forme. Der findes fine æsker med modellervoks og sjove redskaber og sæt med sjove pressemaskiner. Du kan også vælge modellervoks fra Djeco, der har et stort udvalg af flotte farver og sjovt tilbehør som udstikkere med stempler, pressemaskine, kagerulle og meget mere.

De store børn vil elske Foam Clay og Silk Clay fra Creativ Company, der er yderst velegnede til kreative projekter, hvor modellervoksen skal hærde.

Silk Clay er meget populært hos de ælde børn, der bruger det til at skabe fantasifuldt kunst eller deres egne smykker. Silk Clay´er er selvhærdende og bliver let, når det er tørt, og derfor er det ideelt til smykkefremstilling. Lav for eksempel en lille stjerne og sæt den på en ørestikker. Og har du ikke den farve, du gerne vil have, blander du den bare selv.

Børnenes Kartel modellervoks

Desuden har vi vores eget Børnenes Kartel modellervoks program, som er en kartoffelmelsbaseret modellervoks, der ikke skader, hvis det lille barn kommer til at putte det i munden. Børnenes Kartel modellervoksen er lavet i samarbejde med tyske Feuchtman og kan bruges allerede fra 2 år.

Efter brug kan modellervoksen kommes i dåsen til næste gang, eller man kan vælge at lade det lufttørre. Når den er helt tør, kan man vælge at male og dekorere sin tørrede figur. Hvis modellervoksen skal bruges igen, og den er blevet lidt tør, tilsættes blot en smule vand, som æltes ind i modellervoksen, og den er så god som ny. Børnenes Kartel modellervoksen er desuden ideel til at lave håndaftryk med - du kan enten bruge modellervoksen i sjove farver, der købes stykvis, eller du kan købe et fint lille sæt i gaveæske.

God gave til babyshower eller som barselsgave

Hvis du vælger gaveæsken, er du så heldig, at der medfølger kagerulle til at rulle modellervoksen glat og fin og 2 stykker værktøj, der skal bruges til at skære til mm, så håndaftrykket bliver så fint som muligt. Dette sæt til håndaftryk er særligt populær til babyshower og barselsgaver, da et lille hånd- eller fodaftryk vil være et kært minde for forældrene. Håndaftrykkene laves ved at rulle modellervoksen ud og trykke barnets hånd eller fod ned i modellervoksen og derefter lader den tørre enten ved at lufttørre eller bages i ovnen.

Det smarte ved at lave håndaftryk med denne type modellervoks er, at bliver aftrykket ikke så pænt første gang, kan du ælte modellervoksen sammen og starte forfra, til resultatet er som ønsket. Håndaftryk er også en god idé til for eksempel bedsteforældre - også når børnene er blevet større. Her kan det tørrede resultat igen gemmes som det er, eller man kan male det i farver og mønstre efter stil og temperament.

Sæt fantasien i frit løb med modellervoks

Som du kan læse, er modellervoks ikke kun modellervoks- der findes et væld af muligheder, og der er noget for børnene uanset alder. Det er en populær beskæftigelse hos børnene. Hvem husker ikke, da man selv var barn og kunne sidde i timevis med fingrene nede i det bløde modellervoks, mens fantasien fik frit løb. Når man leger med modellervoks, kan man ikke gøre noget forkert. Man kan forme og bygge figurer, og er de ikke, som man vil have, kan man skille det hele ad og lave noget nyt, hvilket altid giver en succesoplevelse for barnet og på den måde styrker selvtilliden. Man kan også bare sidde og rulle modellervoksen og trykke figurer og billeder- og hvad, man skal bruge modellervoksen til, er ligemeget.

Det er processen og fordybelsen, der er så hyggelig ved leg med modellervoks. Og så kan man sidde med modellervoks alene eller sammen med andre; venner, søskende, forældre og lignende. Tankerne arbejder og snakken er igang om løst og fast. Det er en alletiders måde at stresse af på og få et åndehul i den travle hverdag. Selv ældre mennesker eller mennesker med gigt, kan have stor gavn af at sidde med modellervoks, da det træner og styrker fingrene, hvilket er en stor fordel for fingre med gigt/begyndende gigt. Hvis man ønsker at finde inspiration til projekter med modellervoks, kan steder på internettet være et oplagt sted at søge, da man kan finde vejledninger og små film. Måske vil børnene selv gerne finde inspiration til figurer, de vil modellere- eller hvad med at imponere dine børn ved at bygge en flot modellervoksfigur.

Det praktiske...

Nogle gange får vi spørgsmålet, om modellervoks er nemt at vaske af, hvis det kommer på tøjet.

Og svaret er: ja, det er nemt. Sørg for hurtigst muligt at skylle det ramte sted i lunket vand. Det er vigtigt, at vandet ikke er for varmt, for så bliver modellervoksen nærmest klistret og trænger ind i tøjets fibre. Når du har skyllet med lunkent vand, gnider du noget opvaskemiddel på stedet, og lader tøjet ligge i en lukket pose til dagen efter.

Derefter skal tøjet vaskes normalt i vaskemaskinen. Så der er næsten ingen undskyldninger for ikke at komme igang med at lege med modellervoks. Modellervoks er leg til mange hyggelige timer hele året rundt, uanset om det er koldt eller varmt ude.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om modellervoks.

Hvordan laver man modellervoks?

Der er relativt nemt at lave modellervoks, der skal bruges lidt salt, mel, citronsyre, olie og vand. Udfordringen er at modellervoks som man selv laver tørre hurtigt ud og kan kun bruges i kort tid. Se vores store udvalg af billigt modellervoks herover.

Hvad er modellervoks lavet af?

Modellervoks er et materiale til at modellere med. Det er lavet af calciumsalte, vaseline, samt fedtsyre. Forskellige producenter af modellervoks tilbyder varierende egenskaber.