Cookies- og privatlivspolitik

Cookiepolitik

1. Hvad er cookies?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres på din computer eller mobilenhed, hvorfra der hentes oplysninger ved efterfølgende besøg. Hvis du benytter dig af vores tjenester og accepterer cookies, antager vi, at du accepterer bruges af cookies. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

2. Sådan sletter eller blokerer du for cookies

http://minecookies.org/cookiehandtering

3. Formål med cookies på vores website:

Vi bruger cookies til lagring af dine valg på vores website og til lagring af dine oplysninger, hvis du beder os, om at huske dine oplysninger. Vi anvender cookies til at gemme dine favoritprodukter og kurv.

  • Teknisk funktionalitet, så vi kan huske dine indstillinger.

  • Trafikmåling, så vi ved hvor mange, der besøger vores site og kan dokumentere dette over for annoncører.

  • Målretning af annoncering, så vi kan vise dig de annoncer vi tror er mest relevante og hvor ofte den samme annonce vises.

Vi benytter både førsteparts- og tredjeparts-cookies til at indsamle data og statistik med analyseværktøjer for at optimere vores website og præsentere dig for relevant markedsføringsmateriale.

Nogle tredjeparts-cookies er indstillet af tjenester, der vises på vores sider, men som ikke kontrolleres af os - Børnenes Kartel ApS. De indstilles af medieudbydere, såsom Facebook, Google mv., og måler brugernes evne til at dele indhold på deres hjemmeside.

Vi benytter bl.a. Google Analytics til at måle trafik, så vi kan analysere, hvordan vores hjemmeside anvendes og til at lave remarketing på tværs af enheder. Google Analytics sætter cookies og laver tracking, der viser, om brugerne er tilbagevendende, hvilke hjemmesider brugerne kommer fra, hvilken søgemaskine der er brugt, hvor længe brugerne er på hjemmeside etc.

3.1 Sådan afviser du brugen af cokies/tracking

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Web: Du kan slå Cookies fra i din browser, herunder slette din browserhistorik. Se hvordan på http://minecookies.org/cookiehandtering/. Da cookies lagres i din browser, er det kun muligt for dig selv at se, ændre eller slette disse cookies. Vi håber dog, at du vil tillade de cookies, vi bruger, da de hjælper os med at kunne tilpasse vores indhold og tjenester, så din oplevelse på vores hjemmeside bliver bedre. Hvis du gerne vil undgå cookies fra Børnenes Kartel ApS, kan du i de fleste nyere browsere vælge Cookieindstillinger/Anonymitet under din browsers Indstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra. Her kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som er gemt i din browser. Hvis du ikke ønsker, at dit besøg registreres af Google Analytics, kan du benytte dig af Google’s Opt-Out Browser Add-on. Vær dog opmærksom på, at dine besøg på andre sider, der anvender Google Analytics, heller ikke vil blive registreret, hvis du installerer dette browser-plugin.

I tilfælde af, at du har spørgsmål om vores cookiepolitik er du velkommen til at rette henvendelse til os på heidi@borneneskartel.dk

4. Brug af personoplysninger

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, medmindre du selv giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v. Her indsamles bl.a. oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner.

Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.
 

4.1 Hvem har adgang til dine personlige oplysninger?

Oplysninger, som videresendes til tredjepart, anvendes kun til at tilbyde dig de ovennævnte tjenester, af analyseværktøj til indsamling af statistik til optimering af vores hjemmeside og til at præsentere dig for relevant materiale.
 

4.2 Hvor længe opbevarer vi dine oplysninger?

Børnenes Kartel ApS opbevarer ikke dine personlige oplysninger. Du kan nemt slette cookies fra din computer eller mobile enhed via din browser. Se, hvordan du håndterer og sletter cookies, under hjælpefunktionen i din browser. Du kan vælge at deaktivere cookies eller modtage en besked, hver gang en ny cookie sendes til din computer eller mobile enhed. Bemærk, at du ikke kan benytte og drage fordel af alle funktionerne, hvis du vælger at deaktivere cookies.

5. Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Børnenes Kartel ApS, skal du rette henvendelse på heidi@borneneskartel.dk eller telefon 30 72 31 66. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har til enhver tid mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

6. Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring


Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

 

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: heidi@borneneskartel.dk Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

 

Børneneskartel.dk
Virkelyst 36
7400 Herning
Telefonnr.: 30 72 31 66
heidi@borneneskartel.dk

 

Opdateret 04.07.2018