Shop masser af gode tilbud i vores OUTLET. Fri fragt fra 449 Dkk. KLIK HER

Julegaveguide 2021

Oprettet d. under Gaveideer, Højtider

Julegaveguide 2021

 

Find den helt perfekte julegave, som passer til barnets alder

Der findes vel ikke noget bedre end en juleaften, hvor børnenes øjne tindrer af glæde når det, der var ønsket allerinderligst, dukker frem fra gavepapiret. Men indrømmet... det kan være rigtig svært at ramme plet med den HELT RIGTIGE gave - særligt hvis gaven skal foræres til andre end ens egne børn.

Barnets rivende udvikling gør, at det legetøj, der for barnet var spændende for kort tid siden, måske allerede er forældet i forhold til barnets alder. Derfor er det en altid en god idé at finde en julegave, der passer til barnets forståelse og motorik på det alderstrin, det har lige nu - og måske et halvt til et helt år frem. Legetøj, der fanger barnets interesse og stimulerer dets udvikling.

Som en særlig juleservice til dig, der skal ud og købe julegaver til børnene i din familie og omgangskreds, har vi derfor igen i år været på jagt i vores store udvalg af legetøj og fundet nogle af årets bestsellere frem til Børnenes Kartels julegaveguide 2021.

Så gå blot på opdagelse i vores store guide og bliv inspireret til den helt rigtige og alderssvarende julegave til det særlige barn i dit liv, hvis øjne skal tindre juleaften.


Kærlig hilsen fra

hele Børnebanden fra Børnenes Kartel og

Med venlig hilsen fra Heidi og Torben

 FIND JULEGAVEGUIDEN 2021 

 

Julegaveidéer til det nyfødte barn

Julegaveguide til nyfødte | Børnenes Kartel 2021

 

Den lille nyfødte kan have stor glæde af legetøj, der kan stimulere syn og hørelse. Sæt fx en stofbog ved siden af dem, hæng en uro over dem eller lad dem lytte til spilledåser.

Det kan også være en god idé at give noget, som baby snart vil komme til at have glæde af. Udviklingen går nemlig STÆRKT for de helt små! Det kan være et spejl, de kan se sig selv i; evt. på maven når de begynder at løfte hovedet, eller det kan være en bidering/bidedyr i lækkert materiale, som snart vil blive undersøgt med munden, og som måske har en lyd, når den bevæges.

 

 GAVER TIL NYFØDTE 

 

 

Julegaveidéer til barnet på 0 - 12 måneder

Julegaveguide til barnet på 0 til 12 måneder | Børnenes Kartel 2021

 

I babys første leveår skal det igennem en enorm udvikling lige fra kun at kunne ligge, begynde at undersøge ting med munden, opdage hænder og fødder, lære at sidde og kravle, forstå enkelte ord og måske tage de første skridt. Derfor er legetøj, der kan stimulere de forskellige sanser og opfordre til bevægelse en rigtig god idé.

Giv gerne noget, hvor de små fingre har en masse der skal undersøges eller noget til let motorik, hvor baby kan lære at mærke sin egen krop - dette kunne fx være tumlemøblerne fra bObles, som baby kan vippe, dreje og kravle på. Det er også i denne alder godt at have en bamse/dukke, som baby kan have med og give tryghed, når indtrykkene i den nye verden bliver for mange.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 0 - 12 MDR.  

 

Julegaveidéer til barnet på 1 - 2 år

Julegaveguide til barnet på 1 til 2 år | Børnenes Kartel 2021

 

Børn i 1-års alderen begynder lige så stille at kunne forstå, hvad der bliver sagt og får fornemmelse for empati og andres følelser. De lærer selv en masse ord, og derfor kan man lige så stille begynde at styrke sproget og samtalen. I kan øve jer i at snakke sammen og at snakke om forskellige ting; fx handlingen i en bog, eller bare om den leg, man er igang med: "Skal dukke have dyne på?" "Bilen kører hurtigt!" osv.

At synge er også med til at udvikle barnets sprog og samtidig skabe ro hos det lille barn. Legetøjet skal også undersøges og pilles ved, og især legetøj der hjælper barnet med at finde ud af størrelsesforhold, former, bevægelser mm. vil være oplagt. Det kunne fx være klodser og puttekasser.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 1 - 2 ÅR  

 

Julegaveidéer til barnet på 2 - 3 år

Julegaveguide til barnet på 2 til 3 år | Børnenes Kartel 2021

 

Det 2-årige barn er nu ved at lære, at det kan have en selvstændig mening - og ordet NEJ, vil blive brugt en hel del gange i denne alder! Styrk barnet i at udtrykke sig fx med at tegne, synge og bevæge sig. At øve sig i koncentration vil også være oplagt for en 2-årig, derfor kan puslespil og lege med stable være en god idé.

Midt mellem 2 og 3 år er barnet også modtageligt for at begynde at lære om simple regler i spil og simple lege med fx biler, der kan køre ind og ud af garagen.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 2 - 3 ÅR  

 

Julegaveidéer til barnet på 3 - 4 år

Julegaveguide til barnet på 3 til 4 år | Børnenes Kartel 2021

 

For de 3-årige er rollelege en vigtig del af udviklingen for at lære at forstå sig selv. Dette er fx lege med legemad og legekøkkenet mm, rollelege med figurer hvor de små kan leve sig ind i figurernes karakter, eller lege hvor man forestiller sig, man "er noget" som eksempelvis en prinsesse, et dyr eller en ridder på sin hest.

Sproget og hukommelsen udvikler sig hurtigt i denne alder, og derfor kan legetøj med musik og kreativitet være en god idé, da det kan være med til at udtrykke barnets følelser og meninger. Koncentrationen bliver også bedre og bedre, og leg med puslespil kan derfor være ideelt. Samtidig har barnet brug for at røre sig en hel masse, så støt op om det med fx løbehjul og andet motorisk legetøj.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 3 - 4 ÅR  

 

Julegaveidéer til barnet på 4 - 5 år

Julegaveguide til barnet på 4 til 5 år | Børnenes Kartel 2021

 

For de 4-årige er rolleleg stadig en vigtig del af legen og udviklingen, og den leges gerne sammen med andre børn.

Den logiske tankegang har også en stor betydning for den 4-årige, hvor legetøj der udvikler denne evne fx kan være byggelegetøj, hvor der eksperimenteres med at få en idé fra hovedet ud til noget der kan bygges, samtidig med der læres om former og balance. Mange spil kan også udvikle denne evne, hvor man skal tænke et skridt fremad hele tiden og finder ud af, der er konsekvenser ved de valg, der træffes.

Børn på 4 år er også ualmindeligt nysgerrige. Derfor kan bøger og legetøj med naturvidenskabelige temaer understøtte barnets lyst til at vide noget om verdenen omkring dem.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 4 - 5 ÅR  

 

Julegaveidéer til barnet på 5 - 6 år

Julegaveguide til barnet på 5 til 6 år | Børnenes Kartel 2021

 

For de 5-årige er fordybelse og koncentration ét af de vigtigste elementer i legen. Her kan bruges mange timer på at bygge, tegne og lave opgaver/problemløsninger. Fx hvordan konstruktionenen skal være, for at en bil bygget af Magformers kan køre, og hvorfor noget er magnetisk og andet ikke?

Rollelegen leges gerne med udgangspunkt i sit eget liv, hvor fx dukkeleg nu leges som venner, hvor der arrangeres hverdagsting i legen. Eller man selv er hovedrollen i legen, hvor hverdagen udspilles gentagne gange.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 5 - 6 ÅR  

 

Julegaveidéer til barnet på 6 - 7 år

Julegaveguide til barnet på 6 til 7 år | Børnenes Kartel 2021

 

De fleste 6-årige er nu begyndt i skole eller begynder snart, og derfor er viden, læring og eksperimenter en naturlig del af hverdagen - og legen. Dette kan understøttes med fx bøger eller æsker med eksperimenter og opgaver og spændende spil, der kan bruges på tablet. At udvikle koncentrationen og læringen vil hjælpe barnet med hele tiden at skulle lære nye ting i skolen.

At spille spil sammen er en populær måde at lege sammen i denne alder. Her læres avancerede regler, mens man konkurrerer mod hinanden på en god måde - og også lærer, at man nogle gange taber.

De 6-årige er i høj grad ved at finde ud af, "hvem" de er, og derfor er rollelegene nu mere komplicerede. Og særligt pigerne kan godt lide at sidde sammen i grupper, mens de snakker og laver kreative ting.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 6 - 7 ÅR  

 

Julegaveidéer til barnet fra 7 - 8 år

Julegaveguide til barnet på 7 til 8 år | Børnenes Kartel 2021

 

De 7-8 årige børn er på vej ind i en alder, hvor legen er noget helt andet, end da de skulle lære gennem rolleleg. Nu skal de udfordres på viden, koncentration og komplicerede regler i spil.

Fritiden bruges også på fysisk aktiviteter som at stå på rulleskøjter, spille med bold eller danse til musik.

De store børn vil også begynde at glæde sig over at få ting til deres værelse, hvor de bruger mere og mere tid alene.

 

 GAVER TIL BARNET PÅ 7 - 8 ÅR  

 

 

 

*Der kan forekomme udsolgte, eller udgåede varer i dette indlæg.

Følg os
Skriv en kommentar
Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Lad dig inspirere af vores instagram
GAVEINDPAKNING
Vi pakker ind i unikt papir
14 DAGES RETURRET
Du kan altid returnere din vare
UNIKT SORTIMENT
+10.000 varer på lager
KUNDESERVICE
Ring, skriv eller besøg vores butikker